LogoLogo

Exercise 01 on Articles: choose the, a, an or nothing

Choose the right article. Instructions: Select an alternative, then click "Show Solutions" to check the correct forms.
Follow Eamus on Facebook:
1. I wrote to him, but ______ letter never arrived.
a. a     b. an     c. the

Japan is _____ island.
a. a     b. an     c. the

3. Jim is _____ very nice person.
a. a     b. an     c. the

4. What is _____ tallest mountain in Japan?
a. a     b. an     c. the

5. Yoko is in _____ bathroom.
a. a     b. an     c. the

6. Can you turn on _____ TV, please.
a. a     b. an     c. the

7. You look tired. You need _____ vacation.
a. a     b. an     c. the

8. Kenji is _____ best player on the team.
a. a     b. an     c. the

9. Can you ride _____ bicycle?
a. a     b. an     c. the

10. How far is it to _____ airport?
a. a     b. an     c. the

11. This is _____ easy question.
a. a     b. an     c. the     d. --

12. Please speak _____ little louder.
a. a     b. an     c. the     d. --

13. May I have your _____ phone number?
a. a     b. an     c. the     d. --

14. I have never seen _____ UFO.
a. a     b. an     c. the     d. --

15. May I ask you _____ question?
a. a     b. an     c. the     d. --

16. David is _____ best student in our class.
a. a     b. an     c. the     d. --

17. What is _____ name of the next station?
a. a     b. an     c. the     d. --

18. He has taken _____ my car today.
a. a     b. an     c. the     d. --

19. I went to _____ sea during my summer vacation.
a. a     b. an     c. the     d. --

20. Is there _____ public telephone near here?
a. a     b. an     c. the     d. --

[ Show Solutions ] ----- [ Hide Solutions ]
 1. c

 2. b

 3. a

 4. c

 5. c

 6. c

 7. a

 8. c

 9. a

10. c

11. b

12. a

13. d

14. a

15. a

16. c

17. c

18. d

19. c

20. a