LogoLogo

Exercise 01 on Prepositions

Choose the right preposition. Instructions: Select an alternative, then click "Show Solutions" to check the correct forms.
Follow Eamus on Facebook:
1. Fred lives _____ Mill Street, doesn't he?
    a.for     b.at     c. in

2. My father was born _____ Christmas Eve.
    a.of     b.on     c.to

3. Come here _____ once! I need your help right now!
    a.at     b.by     c.of

4. Joe's either early or late. He's never _____ time.
    a.to     b.in     c.on

5. Fred lives _____ 2223 Mill Street, doesn't he?
    a.to     b.in     c.at

6. I'll be able to leave _____ about 10 minutes. I have to finish something first.
    a.to     b.at     c.in

7. Angela doesn't seem to be _____ home. I wonder where she went.
    a. at     b. in     c. inside

8. This is an _____ - house product. It isn't sold to the public.
    a. at     b. on     c. in

9. Please don't get mad _____ me! I'm only doing this for your own good!
    a. at     b. about     c. for

10. Is there a post office _____ the university campus?
    a. in     b. at     c. on

11. He responded _____ shrugging his shoulders.
    a. by     b. with     c. in

12. Were you _____ the phone a lot this afternoon?
    a. at     b. on     c. to

13. I'm tired of waiting _____ him. I'm leaving.
    a. for     b. by     c. to

14. No, I came here _____ foot. My bicycle had a flat tire and my car was out of gas.
    a. by     b. in     c. on

15. I'll wait _____ 5:00, but not one minute longer!
    a. to     b. in     c. until

16. What are you afraid _____ ? Nothing bad's going to happen.
    a. for     b. of     c. in

17. The accident happened _____ the intersection of 10th Street and Applegate Drive.

    a. at     b. in     c. to

18. Was this handcrafted or made _____ machine?
    a. at     b. on     c. by

19. Chuck isn't here. He'll be away _____ at least an hour.
    a. at     b. for     c. in

20. My roommate wrote that letter _____ me. I couldn't do it because I sprained my wrist playing volleyball.

    a. for     b. to     c. by

[ Show Solutions ] ----- [ Hide Solutions ]
 1. c

 2. b

 3. a

 4. c

 5. c

 6. c

 7. a

 8. c

 9. a

10. c

11. a

12. b

13. a

14. c

15. c

16. b

17. a

18. c

19. b

20. a